spot_img
11.5 C
İstanbul
spot_img
Ana SayfaAquariumLabidochromis Caeruleus - Sarı Prenses

Labidochromis Caeruleus – Sarı Prenses

Ben de bir akvaristim ve bu benim akvaryum balıkları ile ilgili ilk bloğum olacak. Balıklar ile ilgili tecrübe sıralamama göre sazangiller(japonu sonlara bırakacağım), iceman, sarı prenses, mavi prenses, frontosa ve daha farklı türlerde de vakit buldukça makaleler yayınlayacağım.

Sarı Prenses

Latince Adı: Labidochromis caerulus
Habitatı ve Anavatanı: Malawi Gölü’nün bol kayalık kesimleri.
Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Dip-orta seviye
Cinsiyet Ayrımı: Genelde erkeklerin dorsal, pelvic ve anal yüzgeçlerinde geniş siyah bir hattın olması erkek balığı nitelesede kesin ayrım için anüs ve ventral açıklığa bakılır. Anüs ve ventral açıklık aynı boyda ise erkektir. Eğer ventral açıklık anüsten daha büyük ise de dişidir.
Üreme: Dişiler yaklaşık 20 gün ağızda kuluçka yaparlar. Erkek dişi oranının 1/5 olması önerilir.
Sıcaklık: 25 – 26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 13cm
En Az Akvaryum Hacmi: 120 lt
Su Sertliği: Sert
pH: 7.7- 8.5
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Beslenmesi diğer türlere nazaran daha rahat olan bir balık türü olduğu için, sarı prenses en çok tercih edilen akvaryum balıklarındandır. Bunun yanında evde üretime en uygun balıklardan da olduğundan dolayı her akvaristin tecrübe ettiği bir türdür.

Renkli, hareketli üremesi kolay, kötü şartlara toleresi yüksek bir baliktır. Akvaryumda dekor olarak kayalarla mağaralar yapılmalıdır. Erkeklerin ağzı kur yaparken siyah, mor arası bir renk alır.

Ansiklopedik bilgiyi de geçtiğimize göre, sarı prensesler ile ilgili tecrübelerimi sizinle özet bir şekilde paylaşmalıyım;

Bu paylaşım SP (sarı prenses) akvaryumu nasıl olmalıdan başlayarak, nasıl üreyebilir ile ilgili olacak.

Min. 200 lt lik bir akvaryumda sarı prenseslerinizin yavruladığını göreceksiniz. Daha az hacimli akvaryumlarda besleyen hobiciler de oluyor fakat bu tarz tropikal balıklarda hacim büyüdükçe, gelişimleri ve üremeleri daha verimli olacaktır, net.

Sarı prensesler kumlu ve kayalı bölgeleri seven bir türdür. Kayaların aralarında saklanırlar ve kendilerine orayı mesken olarak seçerler. Bu yüzden resimde ki gibi karışık ve kendi içinde mağara oluşturulmuş bir biçimde kayalarınızı akvaryumunuza döşemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu durum balıklarınızın tutulmasını biraz zorlaştıracaktır biliyorum fakat standart periyodlarla yavru almak istiyorsanız ve balıklarınızı üreme sonrası hastalıklar ya da en önemlisi başka balıklar tarafından hırpalanma sonucu kaybetmek istemiyorsanız, tavsiyeme uymalısınız.

sarı prenses akvaryumu nasıl olmalı

Resimde ki kum biraz iri taneli, size daha ince taneli bir kum öneririm.

Akvaryum dekoru noktasında;

Kaya ile akvaryumunuzu süsleyebilirsiniz. Hem doğal olur hem de bakteri tutumunda önemli rol oynarlar. Denizden çıkardığım kayaları tatlı su ile yıkadıktan sonra direk yüksek ısılı bir fırına verdim (evde ki fırınlar vb.) Sonrasında temiz tatlı bir uya atarak soğumasını bekledim ve akabinde akvayuma kum koymadan kayaları zemine güzelce oturttum. Bu şekilde yaptığınızda balıklarınızın daha sağlıklı olduğunu his ediyorsunuz.

Arka fon için, 3 boyutlu ya da çift taraflı dekor resimleri kullanılabilir.

Akabinde musluk soyunu doldurun ve içine 2 avuç turşu tuzu atın, birkaç gün filtre malzemelerinizle çalıştıracaksınız suyu ve belirli bir miktar bakteri oluşumunu tamamlamış olacaklar. Akabinde aldığınız balıkları akvaryum suyuna alıştırdıktan sonra akvaryuma birer birer koyabilirsiniz. Balıklarınızın yeri değiştiği için yem yiyecek duruma gelmeleri ile ilgili olan alışma süreleri 2-3 gün gibidir. Bu süre zarfında çok az  yem verin zira yemi ilk gün yemeyeceklerdir. İstisnalar olabilir, kaide bozulmaz…

Devamı devam eden günlerde…BURADAN TAKİP EDİN, TIKLAYIN

[bs_notification type=”warning”]Warning! Bu sitedeki herhangi bir yazı, resim, makale, haber tamamen Business.Blog by sametsahin.com.tr ‘ ye aittir. İstediğiniz zaman www.sametsahin.com.tr bağlantısını kaynak göstermek şartı ile copy+paste yapabilirsiniz[/bs_notification]

spot_img

latest articles

explore more

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email2k
INSTAGRAM