Ana Sayfa Blog

WordPress Sitem Sosyal Medya İconları Görünmüyor

0

WordPress Sitem Sosyal Medya İconları Görünmüyor

Arkadaşlar wordpress sitenizde sosyal medya iconları görünmüyor ise yüksek ihtimalle cache eklentinizin ayarlarını kurcalamanız gerekmekte. Ben sizin için kurcaladım ve Wp-Optimize eklentisini kullanıyorsanız aşağıda eklediğim şekilde ayarlarını yaparsanız bu sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz. Yoruma çökünüz…

Mobil Sitemde Menü İkonu Açılmıyor (Çözüldü)

0

Mobil Sitemde Menü İkonu Açılmıyor (Çözüldü)

Arkadaşlar çok kısaca çözümünü buraya yazıyorum. Google da ilk sıralara yükselme uğruna lafı uzatarak sizi uğraştırmayacağım. Fakat siz buna karşılık yorumlara çökünüz… 🙂

Mobil sitenizde ki menü ikonun açılmamasının bir çok nedeni olabilir. Fakat bu durum .js (javascript) dökümanlarınızla ilgilidir. Bunla ilgili de en büyük çözüm kullandığınız Cash temizleyici uygulamlardır. Bu uygulamaların javascript dökümanlarını küçülterek ya da birleştirme yaparak sitenizin hızlı çalışmasını sağlama gibi özellikleri bulunmaktadır. İşte bu özelliklerden .js dökümanlarınızı birleştirme özelliği sitenizin mobildeyken menü ikonun açılmamasına, sosyal medya logolarının görüntülenmemesine ya da arama kutusunun çalışmamasına neden olur. Siz tabiki sitenizin hızını arttıran bu uygulamaları kaldırmak zorunda değilsiniz.

Cash Uygulamalarınızın Ayarlarını Düzenleyin

Ekran görüntüsü bırakıyorum. Benim kullandığım uygulamanın .js kısmı ile ilgili olması gereken ayarlar SS de açıkça gösterildi.

WP-Optimize uygulamasının Minify sekmesine gelerek oradan JavaScript sekmesine gelin. Javascript options kısmından yalnzıca “Enable minification of JavaScript files” kısmı tikli olsun. Sorun çözülmüştür.

Trimming Line for Marble Cutting

Trimming Line for Marble Cutting 700mm. / Mermer Trimming Hattı 700mm.

FOR SALE NEW TRIMMING LINE / SATILIK SIFIR MERMER TRIMMING HATTI
Trimming Line 700mm. / Trimming Hattı 700mm.
-2 heads trimming machine / 2 kafa en ebatlama makinesi
-90 degress rotater / 90 derece çevirme
-2 heads trimming machine / 2 kafa en ebatlama makinesi

  • Machine’s belt witdh: 700mm. / Makine bant genişlik: 700mm.
  • Max. Workable width: 680mm. / Maks. İşlenebilir Malzeme Genişliği: 680mm.
  • Min. Workable witdh: 200mm. / Min. İşlenebilir Malzeme Genişliği: 200mm.
  • Electronic components: Schieneder, omron / Elektronik Malzeme: Schieneder, OmronBearings: SKF, FAG / Rulmanlar: SKF, FAG
  • Quality: Good / Kalite: Çok iyi

Delivery: Available / Hazır makine
Price of Line: 33,500.oo usd EXW / Fabrika teslim
Made in Turkiye / Türk Malı

2. El Mermer Seramik Makineleri 2023 Ekim / Used Marble Ceramic Machines

2. El Mermer Seramik Makineleri 2023 Ekim / Used Marble Ceramic Machines

2 Kafalı Seramik Kesim Makinesi – 2 Heads Multi Disc Cutting Machine for Ceramic, Marble, Granite

Kondisyon: Sıfır muadili / Condition: Like new machine – Excellent

Dekoratif Taş Üretim Makinesi / Decorative Stone Manufacturing Hydraulic Machine / Decorative Stone Crushing Machine

Kondisyon: Sıfır muadili / Condition: Like new machine – Excellent

Bantlı Otomatik Dekoratif Taş Çıtlatma Makinesi / Automatic Chopping Machine for Marble

Kondisyon: Sıfır muadili / Condition: Like new machine – Excellent

 

Turkish Marble – Antique Beige

Turkish Marble – Antique Beige

We are exporter and engineer company in Bayramoglu(10 minutes to the SAW airport), Tuzla Marine near. We supply machine, industrial equipments, stone to our clients but generally we are in stone industry, health industry, interior design and exterior design, real estate and human resource industry

  • +90 532 172 82 14
  • info@bergibo.com
  • www.stonemarbletile.com

Turksih Marble – Antique Beige Marble

Netflix Tarih mi Olacak: Yeni Platform Tabii

Netflix Tarih mi Olacak: Yeni Platform Tabii

Bir Netflix kullanıcıs olarak TRT tarafından Tabii dijital içerik seyir platformunun bugün hizmete açılmış olması beni çok sevindirdi. Nitekim seyir keyfi düşük içeriklerin çoğunlukta olduğu Netflix’in piyasayı domine etmiş olması can sıkıcı idi.

7 Mayıs 2023 TRT nin Dijital Platformu Tabii Hizmete Girdi

tabii nedir?

tabii, dizi, film, program, belgesel ve bir çok tabii orijinal içeriğin izlenebileceği Türkiye’nin küresel çevrimiçi yayın hizmetidir. Önce sadece Türkiye’de, yakında ise tüm dünyada. Hemen kayıt olarak tabii dünyasını keşfetme şansını kaçırma (kaynak: tabii.com )

Aksiyondan komediye, komediden dramaya ve tarihi animasyon içerikler

tabii dijital içerik platformu, aksiyondan komediye, komediden dramaya ve tarihi içeriklerin, animasyonların yer aldığı / alacağı bir platform. TRT nin ürünü olan tabii piyasalarda rekabeti de beraberinde getirecek. Platform şuan telefon, tablet ve web üzerinden ücretsiz izlenebiliyor. Bir süre Türkiyeli kullanıcılara ücretsiz sunulacak. Bir çok içerik tabii de mevcut. Örnek olarak; Modern Doğu Masalları, Koyu Beyaz, Son Gün, Kapı,  Hay Sultan, Şanzelize Düğün Salonu, Derin Mor, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Küçük Dahi İbn-i Sina, Akif, Şebeke, Adalet, Aşkımız Yeter, Dayton ve Yangın Günleri ile birlikte toplamda 180 in üzerinde bölüm ve 30 un üzerinde proje yer almaktadır.

Aile Dostu Bir Platform: Tabii

Netflix, Exxen gibi platformlara nazaran aile dostu bir platformla karşı karşıyayız ve bu sevindiri. Nitekim Netflix de çocukların ahlakanı bozabilecek bir çok içerik mevcut. Exxen ise daha çok gençlere yönelik içeriklerle ön plana çıkıyor. Trt burada daha masum geliyor kulaklara tabiki içerikleri zamanla göreceğiz.

Tabii deki içerikleri Tabii dışında nereden izleyebilirim

Tabii içeriklerini Youtube üzerinden tüm dünyada, Roku üzerinden de ABD, Birleşik Krallık ve Meksika’da izleyebilirsin ( kaynak: tabii.com )

28th Marble Izmir Fair / Marble Izmir 2023

28th Marble Izmir Fair / Marble Izmir 2023

28. İzmir Mermer Fuarı

26 – 29 Nisan 2023 İzmir Mermer Fuarı

Yaklaşık 10 senedir katıldığım İzmir mermer fuarı bu senede yüksek katılımla ziyaretçilerini ağırladı. 7 seneye kadar katılımcı ve sonrasında ziyaretçi olarak takip ettiğim fuar ile ilgili gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım bu yazımızı en azından bir kere paylaşmanız bizleri teşvik edici olacaktır.

Fuar A, B, C, D holü olmak üzere 4 holden ve fuaiye alanlarından oluşturulmuş. B ve C hollerinin önünde yer alan fuaiye alanlarında İran firmalarını, mermer el sanatları üretimleri gerçekleştiren firmaları ve yarışmada derece almış tasarımları gördük. Ayrıca B2B görüşmelerinin yapıldığı alanında C – D holü arasında ki fuaiye alanına kurulduğunu gördük. Blokların yine her zaman ki gibi AA (Açık Alan) da sergilenmesi mantıklı bir hareket olmuş. Son iki fuardır ise makine üreticilerinin c holünün yaklaşık yarısın ürünlerini sergilediğinide görmekteyiz.

Yeni Fuar Alanında Bir Devrim Niteliğinde

Makine üreticilerinin C holünde ürünlerini sergilemesi yeni fuar alanının tarihinde bir devrim niteliğinde gerçekten. Zira ben de şahsen açık alanda makine sergilemiş bir İzmir mermer fuarı katılımcıısı olarak yer altı ve üstü sorunları bizzati yaşadım. Son 10 senedir İzmir mermer fuarı tarihleri genellikle yağışlı ya da rüzgarlı dönemlere denk geldi. Bu sebeple teknooji üreticisi firmalar açık alanda her ne kadar üstlerinde kapalı çatı olsa dahi müzdariplik yaşadılar. O dönemlerde yaşanan dertlerin en büyüğünü çeken biri olarak kapalı alanda makine sergileyen firmaların hollerinin kıymetini bilmelerini önemle vurgulamak istiyorum. İzfaş yönetiminin 2 senedir atmış olduğu bu adım takdire şayan. Fakat Türkiye’de ki üretici firmaların fuara göstermiş oldukları büyük teveccüh gözle görülür seviyede idi. Yeni hollerin gerekliliği bu nedenle şart olmuş durumda.

İzmir Mermer Fuarı Alanı Yeni Hollerle Büyütülmeli

İzmir mermer fuarı katılımcıları sayısı bu sene büyük artış göstermiş vaziyette. Bunu ben gördüm. Zira A holünün yanına ekleme bir çadır hol kurulmuş ve yaklaşık 20-30 firmaya bu holde yer verilmişti. En az bir hol daha fuara ilave edilmelidir. İzfaşın bunun için yeterli sahası bulunmakta.

Yeni Hol Nereye Kurulabilir ve İzmir Mermer Fuar Trafiği Nasıl Azaltılır?

İzmir mermer fuarı yayılabilir. Mermer fuarına ana girişten yaya girişinin arttırılması fuarda şikayet konusu olan trafiğinde azaltılması anlamına gelir. Bu yapılabilirse hem fuarın giriş çıkış trafiği azaltılabilir hem de yeni hol diğer hollerden kopmadan alana oturtulabilir.
Öncelikle açık alanda yer alan bloklar fuarın girişinde ki toprak zemin olan açık alanda sergilenmelidir. Otopark olarak çevre yolunun geçtiği alt geçitin diğer tarafında yer alan bölgedeki bir arazide katlı otopark kurularak insanların yayan bir şekilde köprünün altından geçmesi ve fuara girmesi sağlanmalıdır. Köprünün altından geçerken yol tek şeride düşüyor. Buranın şeridininde arttırılması elzem. Bu fuar çıkış trafiğini çok büyük bir ölçüde rahatlatacaktır. Blokların taşınması ile artık açık alandan boşalan bölüme yeni holler yapılabilir. Fuarın altında yer alan katlı otopark efektif bir şekilde kullanılabilir. Toplu taşıma alternatifleri kesinlikle arttırılmalıdır. Ücretsiz shuttle seferleri ve durakları arttırılmalıdır. Fuarın etrafına yürüme mesafesinde nezih alakart retaurantlar, fast food restauranlar, cafeler teşvik edilmeli ve bunlar geç saatlere kadar açık olmalıdır. Bir business fuar otel kurulabilir. Zira yer problemi marble izmir günlerinde ciddi derecede yaşanmaktadır.

Fuarda Yenilikler

Bu tarz ihtisas fuarlarında çok fazla bir yenilik, inovasyon görmüyor olmamız normal bir durum. Sonuç itibari ürünümüz tek denilebilecek vaziyette. Fakat tabi bizimde ilgimizi çeken bazı çalışmaları inceledik. Olumlu olumsuz bir çok konu dikkatimizi çekti. Olumlular olumsuzlara göre çok daha fazla fakat dengeli yazım olması bakımından hepsine yer vermek durumundayız.

1- Bunlardan en akılda kalıcı olanı bir Türk firmasının mermer tozunu kullanarak patlatma taş ismini verdiğimiz bir ürünü kalıplama yöntemiyle üretmiş olması. Fiyat olarak ve ağırlık olarak %100 avantaj sağlamış gibi görünüyor. Tabi ki izlemek gerekli. Fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.

2- İran taşlarının fuarda türk firmaları tarafından sergilendiğini gördük. Son birkaç fuarda gözlemim iranlı üreticilerin ve iran taşlarının marble izmirde çok konu olması. İranlı firmalara fuaiye alanında yer verilmesi bence pozitif ayrımcılık. Fuaiye alanı bu iş için uygun bir yer değil malesef. Nitekim hiçbir yabancı fuar türk katılımcıları fuarın göbeğinde ve en çok ziyaretçinin adım attığı yerde sergilemiyor. Zira buna İran da dahil. Esfahan’da bir fuara katrak makinesini gönderen bir katılımcı olarak yaşadığım problemleri göz önünde bulundurduğumda İzfaşın tüm katılımcılara eşit rekabet alanı sunmasının standart bir davranış olması gerektiğini düşünüyorum. İran holü yapılabilir fakat iranlı firmalara köşe başından yer sunmak türk katılımcılar için mantıklı gelmiyor bana. Bunun yerden kaynaklı problemlerden dolayı olduğunu ön görebiliyorum fakat acilen bir hol açılması bu pozisitif ayrımcılığı da ortadan kaldıracaktır.

3- A holünün ekinde seramikçi firmalar gördüm. Ayrıca fuar genelinde engineered stone, quartz stone dediğimiz doğal taş dışında ürünlerinde yer aldığını gördüm. Şu durum aklıma geldi. İstanbulda düzenlenen ve yine büyük bir fuar olan Unicere seramik fuarında mermer üreticilerinin sermikçiler tarafından nasıl istenmediğini biliyorum ve şahidim. Aynı şekilde bu mermer fuarında da sermikçi katılımcılara yer verilmesi çok mantıklı değil. Siz quartz üreticilerine koca koca alanlar tahsis ederek A holünün çadırdan yapılmış ekinde bu fuarın 10 senelik mermer üretici katılımcılarına yer verirseniz profosyonelliğinizin eleştirilmesine fırsat verirsiniz. Böyle büyük bir fuarın yönetiminin bu tarz nedenlerden eleştirilmesine gönlümüz razı gelmez.

4- Bir çok yeni mermer üretici firmanın fuarda yer aldığını gördük. Yeni ocakların açıldığını ve sektöre yeni renklerin ve yüzey çalışmalarının sergilendiği bir fuardı Marble İzmir 2023.

5- Katılımcı firmalar bu sene sanatın çok farklı dillerini kullanarak ürünlerini ziyaretçilerine sundular. Bunların en başında sanırım Çemar (eski çeçen mermer) firmasının yapmış olduğu reklam filmi vardı. Reklam filminde ünlü 4 isim yer almış. Bunlar Çiğdem Batur, Ümit Acar, Yıldız Asyalı, Hande Arısoy dur. Bu ünlülerden Yıldız Asyalı’ yı keman çalarken, Ümit Acar’ı da dans ederken Çemar firmasının standında görmüş olduk.

6- Genel olarak bir çok firma müziğin gücünü kullanarak ürünlerini fuarda sergiledi. Alsom firması piano, Toskel firması davul-zurna, Çemar firması ünlü keman virtiözü Yıldız Asyalı eşliğinde müziksel ve seyirsel bir sunum yaptılar.

7- Sizinde ziyaretiniz esnasında tespit ettiğiniz ve sizlerden gelen yenilikleri burada madde madde yayınlayacağız, lütfen ulaştırınız.

Fuardan Fotoğraflar

Warning! Bu sitedeki herhangi bir içerik tamamen Business.Blog by sametsahin.com.tr ‘ ye aittir. www.sametsahin.com.tr bağlantısını aktif link olarak kaynak göstermek şartı ile copy+paste yapabilirsiniz. Site içeriği DMCA® tarafından tescillendi ve korunmaktadır. Aktif link şeklinde kaynak göstermeden alıntı yapmak etik yayın kuralları ile bağdaşmamakla birlikte ilgililer hakkında “5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Kapsamında” suç duyurusunda bulunulacaktır.

Adobe Premiere Pro (beta) Açılmama Sorunu

Adobe Premiere Pro (beta) Açılmama Sorunu

Arkadaşlar çok kısaac özetliyorum eğerki Adobe Premiere Pro (beta) programınıza tıklıyorsunuz fakat açılmıyor. Bir baktınız görev yöneticisinden, aaa o da ne adobe premiere pro açılmadı ekrana gelmedi fakat arka planda çalışıyor görünüyor. Ama neden ben kullanamıyorum adobe premiere pro (beta) yı. Neden adobe premiere pro (beta) yazılımı tıklamama rağmen ve görev yöneticisinde görünmesine rağmen ekranıma gelmiyor!

Nedenini bende bilmiyorum 🙂

Çözüm: Adobe Premiere Pro (beta) yazılımının açılmama sorunu çözüldü!

Sırasıyla şu işlemleri yapınız;
Aygıt yöneticisi >> Görüntü bağdaştırıcıları >> Intel(R) UHD Graphics ‘ i devre dışı bırakınız. Devre dışı bıraktıktan sonra tekrar Adobe Premiere Pro(beta) yı çalıştırmayı deneyiniz. Göreceksiniz ki program açılacak. Program açıldıktan sonra devre dışı yağtığınız Intel(R) UHD Graphics ‘ i çalışır vaziyete getirebilirsiniz.

Tureks Turunç Mermer Halka Arz

Tureks Turunç Mermer Markası MarbleSystems Halka Arza Hazırlanıyor

Firmayı yakından tanıyan ve defalarca ziyaret etmiş biri olarak öncelikle doğal taş sektöründen yakinen takip ettiğimiz bir firmanın borsaya gireceğini görmek sevindirici. Bir mermer sevdalısı ve borsa yatırımcısı olarak firmadan biraz bahsetmek istiyorum.

100% Türk sermayeli bir şirkettir. Ana üretimini Afyon’ da gerçekleştiren Tureks Turunç Mermer’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Turunç isimli Afyon’lu bir iş adamıdır. Osman Cavit Turunç’un kardeşi olan ve A.B.D. de yerleşik bulunan Münir Turunç firmanın temellerini atan kişi ve atmakla kalmayıp A.B.D. pazarında yer edinmesinde büyük rolü vardır. Aynı zamanda MarbleSystems’ in başındaki isimdir.

Münir Turunç ‘ un mermer ve seramik piyasasında olan bilgi birikimini ben de duymuştum Tureks ve çevresinden. Kimileri için ikinci planda kalabilen ama benim gibi mühendis kökenli bir pazarlamacı ve pazarlamanın gücünü bilenler için ürünün var oluş amacı olarak gördüğüm işin market kısmını Münir Turunç yürütüyor diye biliyorum.

Firmanın Genel Müdürü ise İsmail Aydemir ‘ dir. Kendisi ile bizzati tanışma fırsatım oldu ve birkaç kez de yüzyüze ziyaretinde bulundum. Kişilikli, saygın ve ilgili bir profosyoneldir kendileri.

Teknolojik Altyapısı

Borsaya açılacak olan Tureks Turunç Mermer’in makine ekipman alt yapısından detay vermeden şu şekilde bahsedebiliriz;

  • Mermer blokların doğadan elde edilmesine yarayan makine, ekipmanlar biz bunlara ocak makineleri diyoruz,
  • Bloktan plaka elde etmeye yarayan makineler (Katrak, ST makineleri vb.)
  • Elde edilen plakaların işlendiği fırın hatları, cila hatları
  • Birçok mermer ebatlama makineleri
  • Birçok mermer mozaik üretim makineleri
  • Seramik vitrifiye üretim makineleri

Firmanın İmalatları

Tureks dendiğinde ise akla ilk gelen ürün Diana Royal oluyor şüphesiz ve firma bu ürünü ile benim bildiğim kadarıyla orta doğu bölgesini domine etmiş durumda. Bu taş özellikle Libya’da ve Dubai’de çok tercih edilmekte. Diana Royal isimli mermer ürünü aynı zamanda Türkiye de birkaç firma tarafından da elde edilmektedir.

Firmanın yine ürettiği ve ocağına sahip olduğu diğer taşlar ise şu şekilde sıralanabilir;

Evde Paketleme İşi – Telefon Ekran Koruyucu

Evde Paketleme İşi – Telefon Ekran Koruyucu

Birçok aldığım mesaj sonrası ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarımız için bu yazıyı yayınlama ihtiyacı doğdu. Evde paketleme işi bu yazıdaki önerimiz olacak. Paketlenen ve mağazalarda satılan bir çok ürün bulunmakta. Biz bugün evde telefon ekran koruyu işinden bahsedeceğiz.

Evde Paketleme İşi

İşin Tanımı: Telefon Ekran Koruyucu Paketleme

Telefon Ekran Koruyucu Paketleme İşi Nasıl Yapılır?

Bu işi taşere eden bir çok firma piyasada mevcut fakat bunlardan bazıları ürünlerini garanti etmek adına sizden ödeme taleplerinin olduğunu söylüyorlar. Genelde talep edilen ödemeyi firmalara gönderen vatandaşlar dolandırıldığını çok geçmeden anlıyor. Bu sebeple tavsiyemiz sizden bu tarz ödeme talep eden firmalardan uzak durmanız yönünde olacaktır.

Evden Paketleme İşi Başvuru Linki

Bergibo firmasına evden paketleme işi için başvuruda bulunabilirsiniz. Kendilerinin konu ile ilgili bir blog yazıları mevcut. Yazıya yorum yaparak talepte bulunabilir ya da direk arayabilirsiniz. Buyurun yazının linki, tıklayıp iletişim bilgilerinizi bırakınız (iletişim bilgileriniz yöneticiler tarafından gizlenecek ve görünmeyecektir).

  • İsim soyisim
  • İl-ilçe bilgisi
  • Telefon numarası
  • Evinizde paketleme yapabilecek kişi sayısı 

bu bilgileri yorum kısmına cevaplayıp yazınız.

Evden paketleme işi başvuru için yorum yapmanız gereken link: https://www.bergibo.com/telefon-ekran-koruma-paketleme-hizmeti/  

Evden Paketleme Başvurunuz Kabul Gördükten Sonra

Yukarıda verdiğimiz linke isim-soy isim, il-ilçe bilgisi, telefon numarası, evinizde paketleme yapabilecek kişi sayısı bilgilerini linkteki yazının yorum kısmına bıraktıktan sonra eğer uygun görülürse yetkililer tarafınızla irtibat kuracaklar.

Sizlere paketlenmesi yapılacak ürünleri ulaştıracaklar ve size bir süre verecekler. Bu süre genelde 2-3 günlük bir süre olacak. İşi bu süre zarfında bitirdikten sonra ürünleri teslim almaya geldiklerinde ödemenizi sizlere taktim etmiş olacaklar.

Tuzla, Çayırova, Darıca, Gebze bölgelerinde ikamet ediyorsanız evde telefon ekran koruyucu paketleme işini rahatlıkla yapabilirsiniz.

  • Ev ahalisinden paketleme yapan sayısı 1 kişi ise kazancınız: aylık   650 tl – 2000 tl
  • …. ahalisinden paketleme yapan sayısı 2 kişi ise kazancınız: aylık 2925 tl – 3900 tl
  • …. ahalisinden paketleme yapan sayısı 3 kişi ise kazancınız: aylık 4385 tl – 5850 tl

arasında kazancınız değişiklik gösterir. (Rakamlar 2022 rakamlarına göre hesap edilmiştir).

Enjoy this blog? Please spread the word :)

2k
Exit mobile version