spot_img
16.7 C
İstanbul
spot_img
Ana SayfaAquariumCO2 siz Bitki Akvaryumu Kurulumu

CO2 siz Bitki Akvaryumu Kurulumu

CO2 siz Bitki Akvaryumu Kurulumu

Kafalı Yunus akvaryumumu karşıma aldım ve yazmaya başladım. Baskın erkek yunus şuan dişinin birini kovalamakla meşgul. Kafalı yunus gibi meraklı, görkemli bir balıktan geçip bitki akvaryumu ve özel tür lepistes besleme sevdasına ilk girişimiz belki de cesaretlendirmesi için bu yazı ile olacak.

Araştırmalarım sonucu tankım bitki ve lepistes yetiştirmek için ideal bir tank ve geriye kalan istenilen şartları oluşturmak.

Akvaryumda bitki yetiştirmek için yeterli miktarda ışık, besin ve CO2 kaynağı olması gerekli. Bu hususta CO2 yani karbondioksit ve ışık tedarik zincirimizin en zahmetli ve külfetli halkası. Low Tech. bitki akvaristi olduğumuz için CO2 çok az miktarda ihtiyaç duyan bitkileri tercih edeceğiz.

CO2 siz Bitki Akvaryumu Bitkileri;

  • Crypto
  • Tilki kuyruğu
  • Anubias
  • Çınar
  • Bacopa
  • Lobelia cardinalis
  • Cüce java
  • Zeytin  (Kaynak: https://www.akvaryum.com/Forum/member_profile.asp?PF=153111 ) sıralanabilir.

Biz yukarıda ki bitkilerden Çınar ve Cüce Moss (java moss) tercih edeceğiz. Moss bitkisini zemine bir halı gibi serdikten sonra, çınar ile özel tür yavru lepisteslerin saklanabileceği alanlar oluşturacağız.  Özel tür lepistes sahibi olmadan önce “Lepistes Akvaryumu” yazımı okumanızı öneririm.

Elimde ki gün ışığının tüm bunlar için yeterli olacağını düşünüyorum. Bitki ekimi için uygun bir kum edinmemiz gerekli…

Moss Bitkisi

Moss bitkisi de kendi içinde türlere ayrılır. Bu türler java moss (ana vatanı güney asya) ve cüce moss aynı bitki olmakla birlikte, ayrıca flame moss ( ana vatanı güney Amerika) ve chrismast moss (anavatanı asya) türleri de mevcuttur.  Moss, yosun anlamındadır.

Low tech bitki akvaryumlarında önerilen ve görsel olarak da zevk veren bir bitki türüdür java moss. Sarmaşık gibi çoğalır ve bunu loş ışık altında da başarabilir. Bu sebeple bakımını düzenli yapmak ve planlı dikim gerçekleştirmek elzemdir.

Dikim amacımız: Şıklık, temiz görüntü hedeflenmiştir.

Çınar Bitkisi

Çınar bitkisinin ana vatanı hindistandır ve bakımı oldukça kolaydır. Bitkinin yetişebilmesi için ph seviyesi 6.5-7.5 aralığında ayarlanmalıdır. Sıcaklık ise 24-28 C derecelerde olmalıdır.

Dikim amacımız: Özel tür yavru lepisteslerin ebevenylerinde saklanabilmesi amaçlanmıştır.

Örnek bitki akvaryumlarını aşağıda sizinle paylaşmak isterim;

[bs_notification type=”warning”]Warning! Bu sitedeki herhangi bir yazı, resim, makale, haber tamamen Business.Blog by sametsahin.com.tr ‘ ye aittir. İstediğiniz zaman www.sametsahin.com.tr bağlantısını kaynak göstermek şartı ile copy+paste yapabilirsiniz[/bs_notification]

spot_img

latest articles

explore more

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email2k
INSTAGRAM