Marmara Adasında Tarihi Fabrika Hayata Döndürülecek

0
223

Marmara Adasında Tarihi Fabrika Hayata Döndürülecek

1912 yılında kurulan bu fabrika o günün şartlarında nasıl işletiliyordu. Fabrika dendiğinde makineleşmenin olması kaçınılmaz fakat elektriğin olmadığı bir yerde makineleşme nasıl mümkün?

İşte Osmanlı’nın son yıllarında kurulan bu fabrikadaki makineler buhar enerjisi ile çalıştırılmaktaydı. Marmara Mermer Taş Fabrikasında incelemede bulunan bölgenin Belediye Başkanı Ahmet Akın, fabrikanın ve bölgesinin geleceğe kazandırılması, aktarılması işlemleriyle ilgileneceklerini söylemiş (Balıkesir, DHA).

Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, fabrikanın restorasyon çalışmalarının yapılarak gelecek nesillere aktarılacağı bilgisini vermiş. Umarım eş zamanlı olarak bölgenin turizme kazandırılması adınada gerekli çalışmaları yaparlar. Zira Marmara Adası’na defalarca gitmiş ve ocaklarını gezmiş biri olarak adanın dünyada eşi ve benzeri yok. Adadan çıkan marmara mermeri olarak adlandırılan, globalde ismi equator marble olarak tanınan taşımızında eşi ve benzeri bulunmamaktadır. Saraylar bölgesine gelen turist sayısı yok denecek kadar az zira konaklamak için otel yok. Kalınabilecek bir otel bulunmakta onda da ticaret için gelen insanlara ancak yetiyor. Ada eşsiz bir güzelliğe ve mermer ocaklarıyla benzersiz bir görselliğe sahip. Eş zamanlı olarak yabancı turizme açılmasıyla birlikte ancak Osmanlı zamanından kalan mermer fabrikasının ziyaretçi açısından bir değeri olabilir.

marmara-adası-tarihi-fabrika-ahmet-akın

Kaynak: milliyet.com.tr/yerel-haberler/balikesir/marmara-mermer-tas-fabrikasi-gelecege-kazandi-7165500

Marmara Adasını Daha Yakından Tanımak İçin Şu Yazılarımıza Göz Atabilirsiniz;

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz