Ana SayfaGenelSeramik Mozaik Üretimi Gerekli Makine Ekipmanlar

Seramik Mozaik Üretimi Gerekli Makine Ekipmanlar

Seramik ve Mermer Mozaik Üretimi Gerekli Makine Ekipmanlar

Bir önceki yazıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürler bunun neticesinde ben de tabi ki mail kutuma gelen mesajlarınızı zaman ayırarak yanıtlamaya çalışıyorum. Bu yazıyı okumadan evvel Mermer mozaik üretimi için gerekli makine ekipmanlar başlıklı ilk yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Zira bu yazıda daha yüzeysel anlatımlarda bulunacağım ve amacım sektörde kullanılan makinelere yoğunlaşmak olacak.

Mermer mozaik üretimi için gerekli makine ekipmanlar başlıklı ilk yazımı okumak için TIKLAYINIZ

Biliyorsunuz ilk yazıda mermer mozaik üretimimizi aşağıda ki şekilde sınıflandırdım;

  • teknoloji yatırımı yüksek, katma değeri çok yüksek ürün, orta serilikte üretim
  • teknoloji yatırımı normal(orta), katma değeri yüksek ürün, yüksek serilikte üretim,
  • teknoloji yatırımı düşük, katma değeri yüksek ürün, düşük serilikte üretim,

Ve ilk yazımızda detaylı bir şekilde teknoloji yatırımı normal(orta), katma değeri yüksek ürün, yüksek serilikte üretim sınıfına dair nüanslar paylaşmış ve konu ile ilgili tedarik edilmesi gerekli olan makinelerden bahsetmiştim.

Bu yazıda teknoloji yatırımı yüksek, katma değeri çok yüksek ürün, orta serilikte üretim olarak nitelendirdiğim bir tez ile üretimin detaylarından bahsedeceğim. Başlayalım…

Üretilecek ürünün fiyatları ile ilgili sorular geliyor fakat mermer mozaik ya da seramik mozaik ürünlerle ilgili bilgi amaçlı fiyat paylaşımı yapmıyorum. Zira döviz ve ham madde cinsi fiyata direk etki etmekte. İhtiyacına istinaden seramik mozaik ve mermer mozaik ile ilgili fiyat soran takipçilerime fiyat bilgisi ve doğru tedarikçi bilgisi vermeye devam etmekteyim.

Genel Olarak Seramik Mozaik Üretimi İçin Makine Ekipman Listesi

Seramik Mozaik Üretimi İhtiyaç Listesi

  1. Atık su arıtımının/çökertmesinin de planlandığı 1000 m2 kapalı alanı olan, hammadde stoklamaya elverişli bir üretim alanı: 20×50 mt (İş hijyeni açısından ofisler, revir, yemekhane, lavabo…)
  2. Forklift ve transpalet
  3. Dizgi sehpaları
  4. Seleksiyon sehpaları
  5. Tutkallama sehpaları
  6. Kurutma rafları
  7. Seramik mozaik üretim ve paketleme (Başlıklar halinde değinildi)
  8. Hammadde

7. Seramik Mozaik Üretimi Gerekli Makine ve Ekipmanlar

Seramik suni yapay bir malzeme olduğundan dolayı endüstride belirli ölçü standartlarına sahip olarak bulunmaktadır. Bu sebeple mermer mozaik işlemi gibi yarma, kalibrasyon, cilalama vb. prosesler seramik mozaik üretiminde yer almamaktadır. Nitekim seramik mozaik üretiminde kullanılan makine ekipmanlar ile ilgili vereceğim detaylar okumayı sevmeyen takipçiler için ezanla birlikte içilen o ilk bir bardak su gibi hızlı ve nefessiz bir okuma keyfi verecektir 🤣 🤣

Seramik ebatlama makinesi
Seramik ebatlama makinesi

Resimde ki gibi seramik makineleri minimum 2 kafalı olmak durumunda. Bunun amacı kesilen malzemenin farklı sertlikte yüzeye sahip olmaları ve bu farklı sertlikte çalışması gereken yani kesime girmesi gereken testerelerin ise farklı fiziksel özelliklerde aşındırıcı elmaslara sahip olmaları, (her geçen gün dahada zorlaşan rekabetçi global piyasada) elzem.
Bu durum testerelerin ömrünü uzatırken, kesim performansını ve verimini de arttırmaktadır.

Bazı “isviçreli” testere üreticileri seramik mozaik için tek testere ile kesim yapabileceğiniz testere modelleri ürettiklerini ne kadar da iddaa etseler de, bu hiçte öyle değildir. Seramik ebatlama makinelerinde artan her kafa testere ömrünü min. 3-5 katı oranında arttırmaktadır. Yani tek kafa ile kesim yaptığınızda 1 birim kesim süresince kullanabildiğiniz testereleri, 2 kafalı bir seramik kesim makinesi olduğunda x3 / x5 kat daha fazla birim kesim süresi kullanabileceksiniz. Aynı zamanda üretim hızınızın kalite düşmeden arttığını göreceksiniz. Üretim ile ilgili detaylara girmeyeceğim, yeteri miktarda soru alırsam onunla ilgili de bir yazı yazarak aydınlatmaya çalışırım.

Tabi bu makinelerde kafa sınırlaması yok. 2, 3, 4, 5 kafa kullanan müşterilerim oldu. Her kafaya makinenin de kalitesine göre değişmekle birlikte 10 testere ile 30 testere takılabilir. Resmini koyduğum markanın makineleri 30 testere takabileceğiniz o makinelerdir dediğimde, “hadi oradan sen o makineleri sattığın için böyle konuşuyorsun” deme ihtimaliniz çok yüksek fakat gerçekten de öyle. Toksel marka mozaik ebatlama makinelerinde 3 mm. – 4 mm. seramik çubuk kesim yapan birçok üretici bulunmaktadır. Bu seramik için kolay bir proses değildir. 3-4 mm. kesim yapabilmek için ise üretici daima daha rijit makinelerle çalışmak ister ve olabildiğince çok testere ile bir seferde kesimini gerçekleştirmek arzusundadır.

Aşağıda ki resimde seramik ebatlama makinesinin kesim mantığını göreceksiniz;

Bu yazı devam edecektir. Bu yazının devamı olacak yazının başlığı Değeri Yüksek Mermer Seramik Mozaik Üretimi Makineleri olacaktır. Yazının içeriğinde, mermer ve seramik mozaik kesimi için su jeti makineleri ile ilgili bilgiler ve dalgalı mermer profil ürünlerin nasıl üretildiği ile ilgili detaylar da yer alacak. Yazının devamını okumak için Tıklayınız…Tabi ki eklediğimde 😎😎

Warning! Bu sitedeki herhangi bir içerik tamamen Business.Blog by sametsahin.com.tr ‘ ye aittir. www.sametsahin.com.tr bağlantısını aktif link olarak kaynak göstermek şartı ile copy+paste yapabilirsiniz. Site içeriği DMCA® tarafından tescillendi ve korunmaktadır. Aktif link şeklinde kaynak göstermeden alıntı yapmak etik yayın kuralları ile bağdaşmamakla birlikte ilgililer hakkında “5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Kapsamında” suç duyurusunda bulunulacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Enjoy this blog? Please spread the word :)

2k
Exit mobile version