Waterlight ya da Gore-Tex su geçirmeyen teknolojiye sahip botlar, yürüyüş ayakkabıları veya dağ botları. Bu kış için bir çift Gore-Tex training ya da outdoor bir ayakkabı almak istedim. 1 kg. patates dahi olsa araştırmadan, soruşturmadan ve karşılaştırmadan kesinlikle alım yapmama gibi bir özelliğim var. İçim rahat etmez, keşke derim, kendi kendime dert ederim. Kısa da olsa bir araştırma yapmak bilinçli tüketim ve alışveriş için olması gereken ve bence elzem bir durum.
Ayakkabı satın almadan önce irdelemeniz gereken konular ne olmalıdır? Yazdığım bu yazı da bununla ilgili tavsiyelerim yer almaktadır. Söz konusu bu tavsiyelerin en başında, kendi beğendikleri bir ürünle ilgili şu ayakkabıyı almalısın şeklinde sizlere diretenlerin bu diretmelerine direnmeniz gerekmektedir. Zira kendi ihtiyaçlarınızı masaya yatırarak bir araştırma içerisine girmeniz daha sağlıklı bir seçim yapabilmenize faydalı olacaktır. Tavsiye niteliğinde ki ikazımızı geçtikten sonra yerli malı scooter marka ayakkabı yazımıza devam edelim…
The Nort Face, Keen, Adidas, Mammut, Jack Wolfskin markalarına odaklanmıştım fakat araştırma yaparken Scooter firmasının ürünleri çok dikkatimi çekti. Scooter türk malı ve türk markası olması hasabiylede ruhumu kendisine karşı epeyce bir ısıttı. Outdoor ve su geçirmez ayakkabı hususunda YDS markası ile ilgili yazdığım yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. Ürünlerini inceledim, ürünlerin tasarımı ve estetiği gerçekten muazzam. Malzeme kalitesi diğer markalara denk ve hatta çoğundan üstte. Belli ki tasarımında ve malzeme çalışmalarında profosyonellerden destek alınmış. Okudukça öğrendim ki ürünlerin tüm tasarımları scooter firmasına özel ve çalışılan designerlar arasında işinin profosyonelleri mevcut. Malzeme noktasında Almanlardan destek alınmış ve Alman uzmanlar araştırma geliştirme çalışmalarında görev aldırılmış. Firma %100 yerli ve ürünleri de öyle…
Scooter Firmasının Hikayesi
Markanın mucidi 1978 yılında üniversite okumak için Gaziantepten İstanbula geliyor. Hem okuyor ve hem de dayısının yanında çalışıyor. Tabiki bu çalışma stajyer tadında bir çalışma. Fakat eğitim hayatından sonra şirketi beraber yürütüyorlar. Şirket büyüyor, büyüyor ve bu durumuna seneler sonunda geliyor. Bugün firma uluslararası standartlar bir firma haline gelmiş vaziyette.
İlk etapta ayakkabı taban imalatı yaptıklarını öğrendim. Bu zamanlarda Almanlarla çalışmalara başlıyorlar ve Almanlardan tabiri caizse çok şey öğreniyorlar. Alman pazarından sonra Rus pazarına açılıyorlar ve ihracat hacimleri %90 civarlarına kadar yükseliyor. Almanlarla çalışmanın zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu durum kendileri için büyük bir avantaj oluşmasını sağlıyor.
Fakat 1996 yıllarında Rus krizi patlak verince ihracat anlamında bir küçülme yaşanıyor ve firma iç pazara yönelme kararı alıyor.
Biz türklerin büyük bir kısmında marka takıntısı büyük olduğundan firma iç piyasada tutunabilmenin yalnızca markalaşma ile olabileceğinin kararını veriyor. Evet marka takıntısı bir millet olduğumuz doğrudur ve bu son yıllarda epeyce bir artışta gösterdi. Fakat firmanın bu yüzden mi markalaşma yönünde karar aldığını henüz bilemiyorum. Böylelikle firma 1993 yılında Scooter markasını tescil ettiriyor ve 1995 yılında kullanmaya başlıyor.
Neden Scooter ismi seçilmiş? Ben de merak ettim ve araştırdım.
Firma 1990 lı yıllarda uzak doğu pazarına yoğun bir şekilde çalışıyor ve orada ki ülkelerde bildiğiniz üzere motorsiklet kullanımı epeyce bir yaygın. Ve firma sahibi tüm motorsiklerin arkasında scooter yazdığını görüyor. Mucidimizin bu kadar çok scooter epeyce bir hoşuna gidiyor ve telaffuzuda rahat olduğu için epeyce bir ilgisini çekiyor.
YERLİ MALI OLAN ŞU ÜRÜNÜ DE İNCELEMENİZİ ÖNERİRİM
Şuan firma günde 3500-4000 çift üretim yapıyor ve ağırlıklı olarak scooter markası ile ihracat yapıyor. Fason üretim yapmıyorlar. İhracat yaptıkları ülkelerin başında İtalya var. Kısacası adamlar ayakkabının merkezine ayakkabı ihraç ediyorlar ve bu büyük bir başarı. Amerika, Kanada, Malta, Norveç, İsveç, Hollanda, Yunansitan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya gibi ülkelere de ihracatları yoğun bir şekilde devam etmekte.
Bu tarz markalara en azından gerektiği kadar değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlerde tamamen sağlıksız ve 5 para etmez bazı marka takıntıları yüksek oranda mevcut. Bu noktada milletçe bilinçli olmamız gerekli. Sağlığımızı önemsemeliyiz ve dış görünümün sağlığımızın önüne geçmesine engel olmalıyız. Çocuklarımızıda bu noktada bilinçlendirmemiz gerekmekte. Milli değerlerimize gücümüz yettiğince sahip çıkmalıyız. Scooter ürünlerini incelemenizi bu noktadan tavsiye edebilirim. Tabiki yukarıda saydığımız markalarıda kullanmakta sizin tercihiniz.
Scooter Alışveriş Adresi: http://www.scooter.com.tr/
İyi çalışmalar dilerim.
Warning! Bu sitedeki herhangi bir içerik tamamen Business.Blog by sametsahin.com.tr ‘ ye aittir. www.sametsahin.com.tr bağlantısını aktif link olarak kaynak göstermek şartı ile copy+paste yapabilirsiniz. Site içeriği DMCA® tarafından tescillendi ve korunmaktadır. Aktif link şeklinde kaynak göstermeden alıntı yapmak etik yayın kuralları ile bağdaşmamakla birlikte ilgililer hakkında “5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Kapsamında” suç duyurusunda bulunulacaktır.
sayin scooter ureticisi ben kislik scooter bot kullaniyorum .gecenlerde ankara kizilayda scooter bot aldim.ve cok sasirdim .ve sikayetciyim.aldigim bot ip gecen baglari ip baglarinin gectigi delikler cok zayif.kendi ayagima gore bagladim .yururken bot ayagimda cikti ayagim burkuldu.eger merdivenlerden inmis olsaydim duserdim .yani bir markanin hem kaliteli ayakkapi uretiyor hemde pahali .ve ben sok oldum.kafam kirilsaydi ayagim kirilsaydi ne olacakti.sikayetlerimi yapacam .eger birazda ip bagciklarin baglandigi yerlere biraz onem verirseniz iyi olur.delilerle birlikte siykayetimi yapacam .tesekurler
Rahim Hazar Bey,
https://www.sametsahin.com.tr kişisel bir blog sitesidir. Scooter ayakkabı üreticisi ile herhangi bir ticari bağlantısı bulunmamaktadır. Şikayetlerinizi aşağıda ki web sitelerine iletirseniz yardımcı olacaklarını düşünüyorum.
https://www.scooter.com.tr/
https://www.sikayetvar.com/