Ana SayfaGenelMan of Marble "Sin" Film

Man of Marble “Sin” Film

Rus yönetmen Andrei’nin son zamanlarda yaptığı bir iki filmden biri olan, uzun metrajlı Michelangelo biosu olanı ki onun ismi “Sin” Mermere şekil veren adam olarak bilinen yapıt, Michelangelo’yu anlatmaktadır. İlk cümlemde de bahsettiğim gibi filmin yönetmenliğini Andrei Konchalovsky yapmaktadır. İyi bir mermer eksperti olan Michelangelo’nun hayatından bir kesiti filme konu edilmiştir. Ressam, heykeltraş, mimar ve şair olan Michelangelo Buonarroti heykel yapıtlarını yapmadan önce Carrara’daki taş ocaklarına giderek kullanacağı mermeri bizzat seçer ve eserinde kullanır. Mechelangelo’yu, Alberto Testone oynamakta ve Michelangelo’ya bu denli benzetilmiş olmasından dolayı yönetmen ve ekibi alkışlanmayı hak etmiştir.

A scene from Andrei Konchalovsky’s “Sin.”Credit…Corinth Films

Rus ve İtalyan Yapımı Film: Sin

Rus ve italyan yapımı olan “Sin” Man of Marble filmi, yine aynı yönetmene ait olan Dear Comrades! filmi ile kıyaslandığında daha vasat olduğu ile ilgili yorumlar imdb sayfalarında yapılmıştır…

Mermer dendiğinde zamana bir es verip birkaç kelam etmeyi ve yazmayı seven ben, Man of Marble’den haberdar olur olmaz “insanlara bundan bahsetmeliyim” dedim. Mermer işleme teknolojilerinde ve pazarlamasında bir uzman olarak ben, bu filmin birçok mermer yatırımcısı arkadaşımın dikkatini ve ilgisini çekeceğinden çok eminim. Özellikle sektöre ruh veren mimar arkadaşların bu filmi beğeni ile izleyeceğinden şüphem yok…

A scene from Andrei Konchalovsky’s “Sin.”Credit…Corinth Films

Ben heykeli yapmıyorum, sadece mermeri gereksiz taraflarından ayırıyorum, ve içinden o heykel doğuyor.” diyen Michelangelo’nun, Papa II.Julius’un mezarında çalıştığı dönemleri de anlatan film bir mücadeleyi tasvir ediyor.

Michelangelo baş döndüren Carrara taş ocağındaki binlerce alternatif arasından en ideal bloğu nasıl seçiyor ve insanların hayatına rağmen onu nasıl taşıttırıyor bunu göreceksiniz. Hırs, azim ve tutkunun yaşandığı bu anlar size heyecan verecek.

Büyük iş makinelerinin ve taşıyıcı kamyonların olmadığı eski çağlarda bir heykeli yapabilmenin aslında nelere mal olduğunu göreceksiniz. Sanat o çağlarda mı acaba daha değerliydi? Sanata ulaşmak kolaylaştıkça acaba değersizleşiyor mu? Michelangelo ‘ nun gösterdiği tutku, heyecan ve fedakarlığın milyonda birini gösterebilen insanlar günümüz dünyasında mevcut mu? bu soruları soracak ve varsa onları tanımak istiyorum! diye söyleneceksiniz…

A scene from Andrei Konchalovsky’s “Sin.”Credit…Corinth Films

A scene from Andrei Konchalovsky’s “Sin.”Credit…Corinth Films

Warning! Bu sitedeki herhangi bir içerik tamamen Business.Blog by sametsahin.com.tr ‘ ye aittir. www.sametsahin.com.tr bağlantısını aktif link olarak kaynak göstermek şartı ile copy+paste yapabilirsiniz. Site içeriği DMCA® tarafından tescillendi ve korunmaktadır. Aktif link şeklinde kaynak göstermeden alıntı yapmak etik yayın kuralları ile bağdaşmamakla birlikte ilgililer hakkında “5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Kapsamında” suç duyurusunda bulunulacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Enjoy this blog? Please spread the word :)

2k
Exit mobile version